Pomoz Blog
Print this page

Pametna brojila i lopovska posla

Be the first to comment! Pametna brojila

Kraduckamo

Trenutno nam se prezentuje samo jedan deo problema vezano za uvođenje tzv. pametnih brojila. Diskutuje sa na relaciji izmedju uvozničkog lobija i domačih proizvođača. Što se tog dela problema tiče, jasno je da nema nikakve logike pristajati na objašnjenja kako banka za obnovu i razvoj koja kreditira projekat, insistira na uslovima pod kojima domaći proizvođači nemaju nikakve šanse. Kao da će nam pare pokloniti a ne da ćemo ih vraćati sa sve kamatom. Pri tom, niko ne spori da i domaći proizvodi imaju potreban kvalitet. Znači, jasno je da se neko debelo ugrađjuje!

Drugi deo problema je mnogo važniji i veći. U celom svetu je povika na takva brojila jer je dokazana njihova štetnost po zdravlje.

Postoje dva osnovna zdravstvena problema sa " naprednim " " pametnim " brojilima:
1 ) Oni koriste radiofrekventno zračenje u mikrotalasnom spektru za prenos podataka o upotrebi električne energije . (glavne frekvencije koje se koriste su 900MHz ili 1800 MHz . )
2 ) " Smart metri " u upotrebi u inostranstvu su pokazali da proizvode značajne količine električne "prljavoe energije ", odnosno , visoke frekvencijei harmonika . Kako ove " prljave struje " mogu da putuju kroz instalacije u kući ili drugom objektu i zrače i do dva metra od zidova , ovo može biti značajan uzrok electrozagađenja životnog prostora ili radnog okruženja.

Mogući efekti na zdravlje od mikrotalasnih zračenja.

1 ) Moguće je povećanje rizika od raka
Svako povećanje izlaganja mikrotalasnoj radijaciji je zdravstvena briga s obzirom da je Međunarodna agencija za istraživanje raka Svetske zdravstvene organizacije ( IARC ), nedavno klasifikovala radiofrekventne radijacije ( uključujući mikrotalasne radijacije ) kao " moguće kancerogene materije " , nakon studija koje su pokazale vezu između korišćenja mobilnog telefona i tumora mozga . http://microvavenevs.com/short-takes-archive/iarc-publishes-rf-cancer-reviev

http://ehtrust.org/vp-content/uploads/2013/05/Reviev-Davis-Kesari-Pathophisiologi-proof-2013.pdf
U stvari , s obzirom da istraživanje pokazuje vezu između upotrebe mobilnih telefona i tumora mozga , mnogi zdravstveni radnici i svesni ljudi preduzimaju korake ka izbegavanju korišćenja mobilnog telefona osim u neophodnim situacijama . Proliferacija "pametnih brojila " zajednicu izlaže porastu nivoa mikrotalasa . ( Domet niske snage od 900MHz je nekoliko kilometara )

 2 ) Mogući neželjeni efekti na neurološkom razvoju dece
Pilot studija je pokazala da izloženost višim nivoima mikrotalasnog zračenja može imati negativan uticaj na razvoj nerođenog deteta . Studija je pokazala da su visoki nivoi mikrotalasne radijacije gde su majke spavale tokom trudnoće, povezane sa neurološkim problemima (uključujući poremećaje autističnog spektra ) njihove dece . Prosečna mikrotalasna izloženost tokom trudnoća majki čija su deca imala neuroloških problema – bila je 20 puta veća nego kod majki čija su se deca normalno razvijala .

http://electromagnetichealth.org/media-stories/

 Proliferacija "pametnih brojila " će verovatno dovesti do povećanja broja mobilnih repetitora telefonije  , koje dokazano je, imaju negativne efekte na zdravlje obližnjeg stanovništva . A s obzirom da će brojila biti u svakom domaćinstvu, jasno je i da će biti potrebni dodatni repetitori i da ćemo svi biti u neposrednoj blizini istih. ( U Americi mobilni operateri pružaju uslugu wireles povezivanja, a za smart metre je potreban signal koji se na mobilnim telefonima očitava kao najmanje 3 crte signala!!!)

Last modified onThursday, 25 December 2014 15:04
(0 votes)
Read 2172 times
Tagged under :
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.