Pomoz Blog
Print this page

UC Berkeley profesor demantuje

Be the first to comment! Medicina

HIV ne izaziva AIDS

Više od 20 godina Peter Duesberg, profesor sa Berklija veruje da HIV ne izaziva SIDU - mišljenje za koje kaže da mu je ograničilo akademsku karijeru i otuđilo ga iz naučne zajednice.“ Ne možete naći (HIV) virus, samo antitela. I isti se ne prenosi seksom kako se tvrdi” ", rekao je Duesberg . " HIV je bezopasan virus . Ja sam to rekao ranije , i ja nastavljam da to govorim . "


Redovni profesor molekularne i ćelijske biologije - koji je rekao da je u prošlosti za svoja uvjerenja prozvan " homofobični " i “masovni ubica " – izzazvao je dalje polemike nakon objavljivanja njegovog najnovijeg članka u naučnom časopisu i izazvao ostavku člana redakcije uredni
štva časopisa .

Pred kraj januara , Klaudia Brix sa Jacobs Univerziteta u Nemačkoj podnela je ostavku u odboru italijanskog časopisa za anatomiju i embriologiju u znak protesta zbog objavljivanja u decembru Duesberg-ovog članka pod nazivom:

" SIDA od 1984 : Nema dokaza za novu virusnu epidemiju - čak ni u Africi . "

" To je samo propaganda da oni umiru od AIDS-a ", rekao je Duesberg .

Članak poredi statističke dokaze o AIDS smrtnim slučajevima u Ugandi i Južnoj Africi prema cjelokupnom rastu stanovništva tih zemalja i podsaharskoj Africi u celini . Članak potom zaključuje da AIDS nije izazvao veliki broj smrtnih slučajeva u Africi .

"Mi izvodimo iz tog demografske dokaza da HIV nije novi virus ubica , " navodi se u članku .

Međutim , Artur Reingold , profesor epidemiologije i prodekan za istraživanja na Berkli
školi javnog zdravlja , rekao je da HIV jeste uzrok AIDS-a .

" To je dobro uspostavljena naučna činjenica 30 godina unazad ", rekao je Reingold . " Svaki kredibilna naučnik u svetu veruje da je to naučna činjenica . "

Tri godine nakon objavljivanja otkrića virusa side u 1984-toj godini, Duesberg je objavio članak u kom odbija da prizana da je HIV uzrok AIDS-a .

Od tada je tvrdio da je AIDS rezultate od povremene upotrebe droga i savetovao onima sa bolešću ne da se antiretrovirusnih lekova .

" Ja kažem ljudima , da obavezno prestanu sa uzimanjem svih tih lekova – oni nisu izlečili nikoga do sada", rekao je Duesberg .

Godine 2000, Duesberg je učestvovao na panelu koji je savetovao tadašnjeg predsednika Južne Afrike Thabo Mbeki-a o uzroku virusa side . Mbeki je kasnije demantovao da je AIDS izazvan virusom i ograničio tretmane u zemlji , što je dovelo do smrti oko 330.000 , navodi se u studiji objavljenoj u časopisu stečene imunodeficijencije sindroma .

Drugi istraživači AIDS prekoravaju Duesberg-ove argumente kao širenja dezinformacija .

" Ljudi koji negiraju kauzalnost AIDS poriču stvarnost ", rekao je Jeff Sheehy , direktor za komunikacije na UC San Francisco AIDS Research Institute, " Znam za pojedince inficirane HIV-om koji su mrtvi jer su verovali opovrgavanju i ... započeli sa tretmanom prekasno da spasu svoje živote . "

Iako su Duesberg-ova istraživanja u velikoj meri ograničena na objave u malim časopisima , u kojima je objavio preko 20 redova, tri je objavio u poznatom Science. Prema navodima na njegovom sajtu objavio je takodje i knjigu o virusu.

Međutim , negov članak je povučen iz Medical Hypothesis Journal u 2009. zbog uverenja da su u pitanju "mišljenja koja bi potencijalno mogla biti štetna za globalno javno zdravlje ", navodi se u saopštenju iz časopisa . Isti članak je doveo do univerzitetske istrage protiv Duesberga koja je odbačena godinu dana kasnije .

Uprkos ovom odbacivanju , Duesberg smatra da su njegova verovanja bila ograničavajući factor za njegovu dalju akademsku karijeru na Univerzitetu . On je predavao laboratorijske kurseve od 1987. godine i tvrdi da je onemogućen od strane drugih fakulteta da drži predavanja tokom više od 20 godina .

" Nisam imao prilike da držim kurs u mojoj oblasti donedavno , " rekao je Duesberg. " Moje kolege ne veruju . "

G. Stiven Martin , predsednik odeljenja kampusa molekularne i ćelijske biologije , odbio je da komentariše ulogu Duesberga na odeljenju .

Uprkos ogromnoj oponiranju , Duesberg – koji je prvobitno osvojio priznanje kao kopronalazač prvog virusnog gena raka i mapiranja genetske strukture retrovirusa - tvrdi da je imao uspeha u svom istraživanju o AIDS .

" Ja dobijam tonu pisama koja kažu “ Hvala , vaše istraživanje je promenio moj život '" , rekao je on .

U narednom periodu, Duesberg planira da nastavi istraživanja raka , smanjuju
ći svoj fokus sa AIDS .

" Pokušavate da učinite da vaš slučaj bude dobar koliko je moguće , a mislim da sam to uradio ", rekao je on . " Ja sam rekao šta sam imao da kažem - . Mislim da ne mogu da uradim mnogo više "

Last modified onThursday, 25 December 2014 14:53
(0 votes)
Read 1098 times
Tagged under :
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.