Kosovsko bure baruta

КОСОВСКО БУРЕ БАРУТА- ИЛИ ПРИЧА О АЗИЛАНТИМА, КОЈИ ТО НИСУ…

Пише: Миодраг Новаковић

СРБски ФБРепортер, 10 фебруар 2015

Припремајући се за ову анализу проучио сам пар стотина страница референтног материјала, и иницијално сам имао намеру да напишем једну обимну и хронолошку анализу, везано за „напрасни албански егзодус“ (они који буду читали ово штиво, запитаће се „каква ли му је тек обимна“).

Од тога сам одустао, када сам схватио да је код наше читалачке јавности (вероватно) дошло до неке врсте „презасићености“ новинарским и „пара-новинарским“ извештајимам, препуних „узбудљивих“ мултимедијских прилога, и претрпаних сувопарном статистиком. У том смислу, решио сам да „гађам право у мету“…

albanci-emigranti

1.АБНОРМАЛНОСТИ, ВЕЗАНЕ ЗА НАВОДНИ СПОНТАНИ ЕГЗОДУС КОСОВСКИХ, И „ОНИХ ДРУГИХ“, АЗИЛАНАТА

  • Прво што пада у очи јесте „милитантни састав“ ове групације. По мојој процени, вероватно преко 70% азиланата су млади албанци, војног доба (Ник Торп са ББЦ је у свом ТВ прилогу од 5 фебруара) ту групацију дефинисао као „младе мушкарце, старости између 20 и 30 година.

По запажању ББЦ новинара сви су пристојно, неки чак и сувише „елегантно одевени“, у поседу скупих мобилних телефона са „гпс“ локатором, велике количине кеша (од неколико стотина, до десетак хиљада евра- према изјавама неких азиланата, за албанске медије) – што је у котрадикторности са њиховим јавно декларисаним статусом „економских азиланата“- односно сиромашних имиграната, који наводно хрле у Евроунију, зарад буквалног преживљавања.

Ово запажање неких новинара водећих западних медија је потврђено и од стране потпарола Прекршајног Апелационог суда у Суботици, Александра Илића. Он наводи да знатан део Албанаца бива ухваћен од стране србских органа, приликом покушаја илегалног уласка у Мађарску. Они се потом изводе пре прекршајног судију, кажњавају новчано, и потом пуштају- пошто су по Илићу у Србији легално. Илић такође наводи запажање више судија, да су ови избеглице са Косова, углавном из Приштине, Вучитрна и Митровице, пристојно обучени и да са собом носе веће количине новца. Пошто спремно плаћају казну у износу од 5 до 50 хиљада динара, никоме до сада није одређен притвор. (извор ВестиОнлајн)

По аутору овог текста, ово запажање наших судија из Суботице да су већина процесуираних Албанаца са подручја Приштине, Вучитрна и Митровице- из других изјава сведока и медија (КС.инфо) видимо да је масовни езгодус забележен са подручја Подујева такође- може да има потенцијално важан безбедносно-политички значај, пошто ова места чине „компактан троугао“ који се наслања на наводну територију „Велике Албаније“ у централној Србији, на линији Прешевска котлина- река Топлица!?

Тај упадљив контраст између „елегантних албанских азиланата“, и оних стварно унесрећених са Блиског Истока и Рога Африке, уочавају и други водећи западни медији. Рецимо интернет портал ЕстудиосФронтеризос.орг цитира запажање новинара Асојшијтед Преса који такође упоређује „елегантне албанске азиланте“ са избеглицама из Сирије и Афганистана. АП новинар описује конкретно одраслог Сиријца који је до Мађарске већи део пута буквално препешачио у дроњама и поцепаној обући. Са њим је стигао и 12годишњи афганистански дечак у сличном стању. Обојица су имали израњављена стопала, тако да су мађарски полицајци морали да им укажу прву помоћ, пре него што су их даље процесуирали.

  • Такође је веома чудна „синхронизована“ миграција огромних размера, етнички чистог албанског корпуса, који су у веома тесном временском оквиру, између новембра и фебруара, у десетинама хиљада запљуснули централну Србију, а потом и Мађарску- размилевши се по Еврозони!?

Од октобра до децембра прошле године у Мађарској је процесуирано 21,000 албанких азиланата. Само у јануару ове године 10,000. Дакле, за нешто више од 3 месеца- 31,000 Албанаца, и то већински мушкараца војног доба се (званично) докопало Мађарске.

Али по Нику Торпу из ББЦ то је само врх леденог брега- он тврди да су му извори из мађарске полиције незванично пренели- да су они у стању да приведу (ухвате) само 20% азиланата који уђу илегално у Мађарску. По тој логици, у периоду од октобра 2014 до фебруара 2015, у ЕвроЗону је ушло око 150,000 албанских азиланата- од тога њих 120,000 испод радара- непримећени!?

Да се ради о необично великом броју напрасних азиланата, пишу и косовски медији, на пример КС-инфо наводи званичне податке такозване „косовске полиције“, који су регистровали од септембра 2014 до јануара 2015- 40,000 одлазака са косовске територије. Ових дана и други косовски званичници упозоравају да по садашњем тренду месечно Косово напушта око 30,000 Албанаца. Те алармантне цифре су познате и званичницима из Евроуније. ББЦ наводи изјаву мађарског иследника, који је приликом саслушавања групе Албанаца сазнао да су сви дошли из истог села, и да је по њима, на пут ка ЕУ организовано кренуло скоро цело село од три хиљаде људи.

Ови сувопарни статистички подаци су били неопходни, да би се схватила размера ове очигледно веома добро синхронизоване „спонтане сеобе“ Албанаца са Косова. Верујем, да је овако добро организована и синхронизована „економска емиграција“ читаве армије пристојно одевених, ухрањених, опремљеним већим количинама „кеша“, и скупоценом мобилном технологијом, азиланата- практично незабележена у модерној људској историји.

  • Следећа абнормалност, јесте сурово календарско доба године, када су ови „економски емигранти“ одлучили да пред светском јавношћу разоткрију своју „азилантску трагедију“.

Њихова одлука да у „невреме“ крену у масовни „економски егзодус“ једноставно побија сваку здраву логику (осим ако није у питању нека „ишчашена логика“?). Једноставно, економска ситуација и социјално безнађе на окупираном Косову су свих ових година константно лоши, и у ово зимско доба нису много друкчији од услова прошлог лета или пролећа, нити ће бити много драстичнији долазећег пролећа.

Дакле, која је то „нелогика“, ја бих рекао мрачан мотив, присилио десетине хиљада младих Албанаца, у време кад му није, да крену „спонтано“, праћени такође „спонтаном“ знатижељом (вероватно унапред обавештених) домаћих и страних (водећих) медија- пешачећи километре у „избегличким колонама“, корачајући на „минус 10“ кроз ледене војвођанске канале, потоке и баруштине, и проводећи ноћи уз логорску ватру, у тамо неким мађарским влажним шумама!? И лаику би овде требало да буде јасно, да се ради о вешто режираној намери да се ова армија „елегантних албански азиланата“ прикажу као жртве „нечега“- и потом изазову самилост Западног света. Али, још увек остаје нејасан главни мотив оваквог мазохистичког „медијског игроказа“, ових дојучерашњих житеља „анти-србског сепаратистичког ентитета“ са југа Србије!?

  • Али веома упадљива абнормалност јесте- то што су ови „збегови“ етнички чисти. Ти Албанци, по властитим казивањима долазе из крајева где још увек живе (додуше малобројни) Срби.

Дакле, зашто међу њима нема ни једног Србина. Ако је на Косову такво социјално безнађе, глад и беда, да су „присилили“ преко сто хиљада људи да усред зиме напусте своја огњишта и домове (чак и оне које су отели од Срба)- зашто онда међу њима нема буквално ниједног Србина. Етнички чист „спонтани егзодус“. Нешто овде уистину смрди.

Да се ради о плану и неким скривеним намерама тврди у својој изјави за В. Новости и председник СНВ на северу КиМ, Милан Ивановић. По њему Албанци овакве ствари не раде случајно, тим пре што је наводни разлог за овај нагли „зимски егзодус“ веома нелогичан, пошто лоша економска ситуација траје већ годинама, и азиланти су могли да сачекају бар неке боље временске услове. По њему постоји нека политичка позадина ових догађаја. Можда је „егзодус“ потенцијални политички аргумент да је Албанцима потребна Трепча да би „преживели“- пита се Ивановић!?

По Добросаву Добрићу потпредседнику Скупштине АП КиМ у позадини свега је неки план. И он уочава да је овај егзодус етнички чист, да у целој овој причи недостају Срби, који живе чак и у много горим условима на КиМ него већина Албанаца. Такође, Добрић наводи традиционално добру обавештеност Албанаца, и он верује да албански избеглице знају да се „нешто спрема“. Он такође уочава веома добро планирање и организацију овог наводно спонтаног егзодуса.

dr-nebojsa-stefanovic

  1. БЕЗБЕДНОСНИ ФАКТОР „АЛБАНСКОГ ЕГЗОДУСА“ ЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋИ ЗА СВЕ, ОСИМ ЗА СРБСКОГ МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА…

Нико на Косову то не изговара јавно, али у „четири ока“, и обични Албанци и неки водећи интелектуалци, као и медијски радници (везано за позадину масовне албанске зимске миграције „ка северу“)- изговарају полугласно речи: тероризам и џихад.

Такав закључак је уосталом веома логичан. Данашње Косово је мафијашко-шверцерски НАТО протекторат у оквиру кога царују безакоње и корупција. Такође, Косово је, уз други европски (НАТО креиран) „исламски ентитет“, БиХ, одскочна даска за пенетрацију Еврозоне, за све „мотивисане“ исламске екстремисте и џихадисте, са Блиског Истока и из Африке. Пре свега за ИСИС и Ал Каиду, који и не крију своје планове да распламсају „исламску револуцију“ у срцу Европе.

Према многим медијским извештајима, и изјавама извора „из прве руке“, на КиМ се кзгледа уистину „нешто“ спрема- Новинар „Вести Онлајн“ је пре два дана разговарао са једном албанском породицом из Подујева- Агим Б. стар 46 година и његов син Ирфан тврде да се последњих пар месеци многи непознати људи појављују у Вучитрну, Подујеву, Приштини и другим градовима на Косову. Они кажу да се тамо шире гласине о блиском рату у Македонији и у Србији!? Ирфан наводи да је на Косову све више вехабија и активиста ИСИС-а, каже да неки врбују за своје паравојне формације на југу централне Србије, у Македонији, и Албанији. Каже да су њему нудили велике паре да оде у Ирак или Сирију као ИСИС борац. Ирфана је највише забринуло што се онима који одбију „понуду“ регрутних официра ИСИС-а, чак и (ин)директно прети.

  • Ова запажања непосредних сведока- албанских азиланата, добијају потпору у изјавама неких водећих албанских интелектуалаца, јавља Танјуг у свом извештај од 30 јануара- Приштински универзитетски професор (политичких наука) Неџмедин Спахију упозорава да позадина последњих масовних демонстрација (и позадина још масовнијег албанског егзодуса) може да буде планиран напад на србске енклаве на Косову. По њему опозиција окупљена око лидера Самоопредељења и косовске Алијансе, жели да ескалацијом насиља издејствује „одобрење“ од земаља „Квинте“, пре свега САД, да се смени тренутна владајућа коалиција на Косову.

Он прогнозира- у случају да се не оствари смена режима у Приштини- постоје два могућа насилна сценарија, у оба случаја главна мета напада би били Срби на Косову.

У првом случају, сам режим у Приштини би могао да покуша да преусмери гнев демонстраната према Србима (који су ионако традиционално задојени мржњом према својим комшијама), и тако сачува свој „трон“.

У другом случају, професор Спахију, процењује би и анти-режимска косовска опозиција могла новим погромом Срба, да покуша да убеди „западне спонзоре“ да Србе на Косову неће бити у стању да заштите ни они, ни „међународна заједница“, ни Београд- ако се на Косову не успостави „њихова (опозициона) демократија“…

Из ове анализе приштинског професора, очигледно је да се и данас на Косову тражи било какав (лажни) повод, за коначан обрачун са Србима и њихово трајно етничко чишћење са КиМ!?

У прилог „терористичком аспекту“ ове напрасне масовне миграције Албанаца ка Евроунији, у свом интервјуу за Зери (извор: СрбијаДанас.ком) говори директор „Института за квалититативно истраживање, анализе и оспособљавања“ у Приштини, Бесмир Коколари. По њему чланице ЕУ су свесне да ова масовна миграција Албанаца може да има и терористичку позадину, јер се по директору Коколарију, сиромашни Албанци лако одлучују на насилне акте!? Он такође тврди да се алармантно велики број Албанаца придружује војсци терористичке исламске државе ИСИС.

Интересантно (и индикативно) је запажање Коколарија, да ће одласком овако великог броја „младих и сиромашних“ Албанаца у ЕУ, само Косово постати стабилније и безбедније. Он том тврдњом индиректно сугерише да се међу наводним албанским азилантима, налази један број (потенцијалних) терориста…

  • Ипак оно што је највише забрињавајуће, јесте изјава нашег голобрадог министра за унутрашње послове г. Стефановића, да он не види ништа забрињавајуће у наглој инвазији Албанаца на Србију и њиховим захтевима за србске пасоше. Тренутно је у процесу око 60,000 захтева косовских албанаца за нашим путним исправама.

Министар Стефановић је шта више увесељавао новинаре на конференцији за штампу 6 фебруара, када је у присуству шведског амбасадора, изјавио да он овако нагли и масовни захтев косовских Албанаца за србским пасошима, тумачи следећим речима: „Један већи број Албанаца жели да призна Србију за своју земљу. Ја то тумачим тако“- Небојша Стефановић.

Овако инфантилно и иронично обраћање медијима и домаћој јавности, у вези овог веома озбиљног безбедносно-политичког проблема, је изазвало негативне реакције, не само код србске јавности- већ и самих азиланата, који су осетили потребу да нагласе да они не желе да имају ишта са Србијом, осим србских пасоша, који су им потребни једино да би се докопали ЕУ, док они и даље за своју „државу“ једино признају Косово. (извор: ВестиОнлајн „Рак и џихад празне Косово“).

006

  1. ИСИС ЈЕ НА КОСОВУ „ЖИВ И ЗДРАВ“- 250 АЛБАНАЦА РАТУЈУ У СИРИЈИ И ИРАКУ- ДЕСЕТИНЕ СУ СЕ ВРАТИЛЕ НА БАЛКАН, НЕШТО СЕ КУВА…

Да се „нешто кува“ на Косову, потврђују и веома угледни западни медији- 7 августа 2014, новинар „Фајненшел Тајмса“, и признати експерт за Блиски исток, Дејвид Гарднер је коментарисао „рамаданску декларацију“ ИСИС-а којом се успоставља врховни религијски ауторитет над свим сунитским муслиманима у свету. Новинар Гарднер је указао на чињеницу да је та декларација била преведена на шест кључних (за ИСИС) језика: Енглески, Француски, Немачки, Турски, Руски и Албански. Гарднера је заинтригирао мотив ИСИС-а да међу свим овим великим нацијама, у плановима терористичког калифата, своје место нађе и релативно мала албанска нација!? Он је то протумачио снажном базом „Вахабизма“ на Косову, и плановима ИСИС-а да преко Албанаца „пенетрирају“ цео западни Балкан…

Према писању „МакедонијаОнлајн“ од 10 септембра 2014, Албанци са простора Македоније, Косова и Албаније, који се боре у редовима ИСИС, су следбеници екстремног „Салафист Џихадизма“, који је сродан „Вахабизму“- односно његова претеча. Овај медиј наводи да се око 250 Албанаца из региона активно бори у редовима ИСИС-а у Сирији и Ираку- да је до сада званично погинуло око 40 њих. Они наводе да је највећи број погинулих терориста са Косова 17, Албаније 13, и Македоније 10. Овај медији и лист Дневник наводе и имена и годиште погинулих терориста. Из овог новинарског извештаја такође сазнајемо, да упркос обећањима о великој заради у редовима ИСИС-а, борци добијају „свега“ 65 долара дневно. Тај новац стиже из Катара,преко Турске.

Детаљнији подаци у учешћу Албанаца у редовима ИСИС-а нам стижу из других западних извора. Аналитичар Хафингтон Поста, Стивен Шварц наводи да се на Косову налази велики број повратника из ИСИС-а. Он своју тврдњу илиуструје подацима из акције „косовских власти“, по захтеву ЕУ и САД, од 11 августа 2014, када је у полицијској акцији, синхронизованој са западним службама на Косову ухапшено 40 особа строго асоцираних са терористичким калифатом (Приштина 8, Гњилане 7, Урошевац 11, Призрен 5, Пећ 4, Митровица 5). Код ових терориста су пронађене значајне количине експлозива, оружја и муниције. Коме су били намењени, није тешко наслутити!?

Новинар Шварц описује косовске Албанце као једне од најбруталнијих ИСИС бораца, и то илуструје случајем Лодрима Муџахерија, који је на личној странци на Фејсбуку, 12 маја 2014, поставио своју слику са ратишта у Сирији, где се појавио у униформи са наоружањем, држећи у руци одрубљену главу сиријског војника.

Интересантан је податак који наводи „Туркиш Викли“ од 27 јануара ове године, да је из Албаније, према званичним подацима, ИСИС-у приступило око 90 Албанаца у периоду између 2012 и 2014- и да се у земљу вратило око 30 њих, без икаквих последица, осим што се наводно налазе под полицијском присмотром.

Дакле, из свега овог презентованог у овом поглављу, да се закључити да је ИСИС веома активан на територији „Велике Албаније“, и да по плановима терористичког калифата из Мозула, „албанском фактору“ је намењена кључна улога у неким будућим дешавањима на западном Балкану…

siptari_thumb

  1. ДА ЛИ ЛАЖНИ АЗИЛАНТИ КОРИСТЕ ЕУ КАО ТРОЈАНСКОГ КОЊА ДА „КОЛОНИЗУЈУ“ СРБИЈУ !?

Ја сам у новембру 2013 написао анализу „Шта је заједничко Исламизацији, Азилантизацији и Регионализацији Србије!?“. Овде се нећу упуштати поново у све детаље тог текста, али ћу поентирати главне тачке те анализе, које су данас актуелније, него у време када сам написао тај рад. Препоручујем читаоцима да прочитају тај материјал, чији линк прилажем.

  • У тој анализи сам указао на планове Запада, који су детаљно разрађени годину дана након НАТО бомбардовања СРЈ, 1999. Немачки посланик и председавајући ОЕБС-а, Вили Вимер је 2000те упутио протесно писмо канцелару Шредеру, повом евроатлантских планова разрађених на „НАТО конференцији“ у Братислави исге године. У тим плановима је закључено да Србију практично треба онеспособити као самосталну и целовиту државу. Овде такође упућујем читаоце на моју анализу тог Вимеровог писма, чији линк овде такође прилажем.
  • Један од кључних сегмената тог плана је била зацртана „регионализација“ Србије, која је 2008 предочена Србији у форми ЕУ услова за наводне даљне евроинтеграције Србије- (ко)инцидентно тај услов се поклопио са проглашењем независности Косова. Послушно пратећи директиве ЕУ, председник Борис Тадић је у скупштинску процедуру унео Закон о регионализацији Србије исте године, да би исти био усвојен средином 2009. Суштина овог закона је била у томе да се изврши „југославизација“ Србије по принципу „Јаки Региони- Слаба Србија“. Што би евентуално резултирало у разградњу и миноризацију србског етноса на свом матичном простору- тако што би се створили ободни етнички региони, а централни „шумадијско-моравски“ са убедљивом србском већином би кроз процес азилантизације и ромизације (поступцима реадмисије лажних азиланата) драстично променио етничку слику на штету Срба.
  • Ту већ долазимо на питање „ромизације“ Србије, које је у својој анализи „Докусурити српску државност“ из 2009, детаљно обрадио мр Пјотр Искендеров, старији научни сарадник Института Славистике Руске Академије Наука. Саветујем читаоцима да прочитају и ту студију, чији линк овде прилажем, пошто је повезана са проблемом „азилантизације“, којим се овде бавимо везано за позадину најновијег „албанског егзодуса“. Овде ћу само укратко подсетити читаоце да је по г. Искендерову, створен Билдерберг план за стварање „ромске државе“ у форми централног региона, чији би главни град био Ниш. Мајоризација Рома би се у том региону остварила кроз процес „ре-адмисије“ стотина хиљада Рома из ЕУ, путем важећих споразума између србског режима и ЕУ. На тај начин се у Србију доводе и Роми без србског држављанства, и тако се вештачки мења етничка слика, наравно на штету Срба..
  • Ипак, оно што се из тог мог рада, највише тиче наслова ове анализе, јссте зацртана „исламизација“ Србије, која се такође одвија неопажено, далеко од очију јавности. Наравно да нигде не постоји неки званичан документ са таквим конкретним насловом, али тај процес је евидентан, пре свега кроз наглу „пословну везу“ србског режима са вехабијским режимом из Уједињених емирата и блиских веза пара-државне институције „госпође председниковице“ Драгице Николић, са турском државом и исламским фондацијама, који послују са Србијом по принципу „везане трговине“.

У контексту зацртане „исламизације“ Србије, по мени треба посматрати овај последњи напрасни „албански егзодус“ са Косова преко територије централне Србије, одакле већина албанских, наводно „угрожених“ азиланата улази (или борави) илегално у ЕУ са србским пасошем, идр. документима. Овај податак, да то чине преко територије државе Србије, и углавном са легалним србским документима, је кључан за разумевање процеса „ре-адмисије“ закљученог са ЕУ, по коме се Србија обавезала да ће примити на своју територију све протеране азиланте са србским документима, али и туђе држављане или апатриде, чак и лица без докумената, ако су приликом уласка у ЕУ користили Србију као транзитну земљу (из медијских извештаја, видимо да многи албански азиланти отворено изјављују, да ако их протерају из ЕУ, више се не враћају на Косово- што значи да имају чврсту намеру да остану у Србији!?).

Ако у контексту свега овог сагледамо чињеницу да је држава Србија у периоду између 1999 и 2007 издала 260,000 србских пасоша Албанцима са Косова, од тога само у Нишу 170,000. Потом у периоду између 2009 и 2011, 26,000, према речима тадашњег министра полиције Ивице Дачића (на жалост не поседујем потпуну статистику), али из овог тренда и текућег захтева косовских „азиланата“ за 60,000 србских пасоша, није тешко закључити да је број косовских Албанаца (који не признају Србију као своју државу) са нашим пасошима, одавно прешао 300,000!?

Из свега овде изреченог, лако је прогнозирати следећи сценарио- да ће од овог броја лажних косовских албанских азиланата, који је готово сигурно премашио петоцифрени износ- један велики број, ако не и већина покушати да оствари „своје право“ у духу (по Србију веома штетног) споразума о РеАдмисији са ЕУ, ЕУ диктираним Законом о азилу и недавно промењеним (опет по налогу ЕУ) Законом о држављанству, који омогућује лицима (протераним азилантима) без икаквих докумената, да уз помоћ два сведока, остваре право на србско држављанство.

Наравно да ови, по Србију веома штетни и на одређени начин понижавајући споразуми са ЕУ, не омогућују једино Албанцима и Ромима, да „колонизују“ нашу отаџбину, већ се та могућност пружа и свим другим транзитним азилантима, који су претежно са Блиског Истока.

Ако свему томе додамо, веома сумњиве „дилове“ србске владе са Емиратима и другим екстремним исламским режимима, као и лични „бизнис“ председничког пара Николић, са блискоисточним и турским фондацијама, онда све ово постаје још озбиљније.

…Као што је угледни економиста Бранко Драгаш приметио у свом недавном тексту „Арапи се спрдају са Вучићем“- Арапи никоме не дају паре без јаког интереса, и у нашем случају, без одобрења Американаца. Драгаш наговештава да ће Емирати веома брзо повући капитали из Ер Србије, и тако банкротирати нашег јединог националног авио-превозника…

У прилог запажању Драгаша, да Арапи ништа не раде џабе, иде и пројекат најављене „интелектуалне исламизације“ наших универзитета- У октобру 2013, министар просвете Томислав Јовановић је најавио долазак 10,000 арабских студената, у „аранжману“ неименоване фондације „арабских родитеља“. Колико је тај пројекат у аранжману србске владе одмакао, није ми познато, али је очигледно да се ради о некој „везаној трговини“ србског режима и њихових спонзора из Емирата. По мени је очигледно да би и тај потез ултимативно био у функцији „исламизације“ Србије.

Ако на све то надовежемо наступ турских фондација, блиских институцији „Супруге председника Србије“, које ових дана финансирају промену србских презимена у турска, у Рашкој области…

…И удељивања србског држављанства ванредним указом, лицима која се повезују са тероризмом и злочинима против човечности, онда слика постаје потпунија.

  • Овде конкретно упућујем на случај „Мухамеда Далана“, бившег лидера милитантног крила палестинског Аф Фатаха, и озлоглашеног министра полиције, човека који је у Палестини осумњичен за убиство (радиоактивним отровом) легендарног палестинског вође Јасера Арафата- коме је Вучићев режим ванредним указом почетком прошле године „поклонио“ србско држављанство (и још петорици његових сарадника- палестинских дисидената).

Наравно, да је и у овом случају била у питању нека „везана трговина“ између србског режима и овог веома имућног Палестинца, иначе човека блиског Шеику Бин Заједу (УАЕ).

О тим везама и мрачној прошлости овог бившег озлоглашеног шефа Ал Фатаха, сам писао детаљно у својој недавној анализи „Терориста са Дедиња- Зашто је озлоглашени шеф Ал Фатаха добио србско држављанство указом Владе Србије?“. Заинтересоване читаоце такође упућујем на приложени линк, ради додатних информација.

У овом поглављу ми је била намера да читаоцима предочим све аспекте, по мени пажљиво планиране (потенцијалне) исламизације (или ако хоћете албанизације) једног великог дела србске државе- нарочито у светлу текућег „косовског егзодуса“. Наравно, овде сам изнео своја „хипотетичка запажања“, која тек треба да буду потврђена (или демантована) у пракси- те упућујем читаоце да све овде изнешено не узимају „здраво за готово“, већ да се информишу и из других „компаративних извора“…

56306362850b49a8627a6e639846616_640x460

УМЕСТО ЗАКЉУЧКА…

У поглављу „Абнормалности…“ сам покушао да укажем на све нелогичности и контрадикторности, наводног „економски или политички угроженог“ статуса албанских азиланата. Користио сам се личним запажањима, али и кредибилним обзеравцијама угледних медијских радника и политичара.

Друго „Безбедносни фактор…“ има у фокусу безбедносно-политички аспект „косовског егзодуса“, који је од стране наших режимских представника и државних органа (бар у јавним наступима) игнорисан.

У трећем поглављу, „ИСИС-а на КиМ..“, сам делимично, али из кредибилних извора, документовао присуство и деловање ИСИС-а и других екстремних исламских џихадистичких организација на Косову, и у региону. Очигледно да „албански фактор“ у будућим плановима ИСИС-а заузима једну од кључних улога. Надам се да никада нећемо сазнати у пракси, која је та улога. Односно да ће надлежни органи по том питању одрадити свој посао.

Последње, четврто поглавље „Азиланти користе ЕУ као Тројанског коња…“, указује на то да овај, по мени лажни, „албански егзодус“, има у целини, или бар једним делом, планове за албанску „колонизацију“, пре свега јужног дела централне Србије. Наравно, и та моја теза остаје да буде потврђена, или демантована, у пракси. За све нас, би наравно била најсрећије решење ова последња могућност…

…Време ће казати своје.Miodrag Novakovic 2012 portret- wide

Написао Миодраг Новаковић

(Напомена- Скраћена верзија ове анализе је објављена у данашњем штампаном издањуПечата, на „насловној страни“)

РЕФЕРЕНЦЕ-

http://estudiosfronterizos.org/2015/01/06/political-news-hungary-is-new-hot-spot-on-migrant-route-into-eu-wral-com/

http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/52414/zeri-pusta-sela-na-kosovu

http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/52416/sa-kosova-mjesecno-ode-20000-ljudi

http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/52421/merdare-posao-za-azil-i-umro-u-autobusu

http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/52408/zeri-tragedija-video

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=mBEPKcUM50g&feature=player_embedded&x-yt-ts=1422579428

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yw8ejFBTRvM&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iY-tN0NxTi0&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404

http://www.info-ks.net/vijesti/52417/od-dvije-do-sedam-hiljada-eura-za-srbijanski-pasos

http://srbin.info/2015/01/31/ne-prestaju-masovni-odlasci-siptara-sa-kosova-i-metohije-video/

http://www.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=292170

http://www.vestinet.rs/tema-dana/zasto-albanci-napustaju-kosovo-usred-zime

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno/vest/izmedu-srbije-i-albanije-samo-s-licnom-kartom/156953.phtml

http://www.pressonline.rs/info/politika/350931/dikovic-srbija-nije-vojno-ugrozenaima-bezbednosnih-pretnji.html

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:532627-Stefanovic-60000-Albanaca-zeli-srpski-pasos#

https://facebookreportermonitor.wordpress.com/2015/02/06/%D1%88%D0%B8%D0%BF%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D1%83-%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%BF/

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/469833/Necista-savest-Pristine-i-Brisela

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/469834/Nemacka-u-strahu-od-najezde-Albanaca

http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-dana/469371/Rak-i-dzihad-prazne-Kosovo

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/469126/Albanci-beze-ekstremisti-stizu

http://www.koreni.rs/na-kosovu-nesto-smrdi/#.VNhpFAdIVJI.facebook

http://www.koreni.rs/arapi-se-sprdaju-s-vucicem/

http://www.kurir.rs/austrija/gudenus-izbeglice-sa-kosova-neka-traze-azil-od-amerike-koja-je-odgovorna-za-njihovo-otcepljenje-clanak-1677658

http://www.kurir.rs/vesti/srbija/albanci-pronasli-novu-rutu-madarska-otpala-sad-idu-preko-crne-gore-clanak-1678050

http://www.srbijadanas.com/clanak/eu-ne-zeli-albance-svi-ce-biti-vraceni-na-kosovo-sa-zabranom-ulaska-5-10-godina-09-02-2015

http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/demonstranti-s-kosova-napali-snimatelja-tanjuga_566528.html

http://rt.com/news/226683-kosovo-clash-protester-tear/

http://www.dw.de/protests-push-kosovo-to-thin-red-line/a-18243372

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE.395.html:532945-Hiljade-kosovskih-Albanaca-u-kolonama

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/530660/Spahiju-Postoji-opasnost-od-napada-na-srpske-sredine

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/364612/U-Pristini-odrzan-protest-podrske-Albancima-s-juga-Srbije

http://www.huffingtonpost.com/stephen-schwartz/isis-and-the-kosovar-alba_b_5670061.html

http://www.turkishweekly.net/news/179245/arrested-albanian-imams-praise-charlie-hebdo-attack.html

http://www.balkaninsight.com/en/article/arrested-albanian-imams-support-attack-on-charlie-hebdo

http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2009/latinica/060.html

Last modified onSunday, 15 February 2015 01:27
(0 votes)
Read 1110 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.