Advokati ili poslednji bastion odbrane

Pomoz Blog Advokati!

Onog trenutka kad advokati, koji su u obustavi rada, budu odstupili od bilo kog od svojih zahteva, moći ćemo slobodno da ugasimo svetlo. Trenutno su oni jedina organizovana snaga u Srbiji sposobna da istupi protiv samo jedne u nizu zloupotreba položaja koji su sebi prigrabili jahači Apokalipse na visokim položajima.

Praktično gledano, jedino advokati mogu da ostvare cilj da se pare opet preusmere tamo gde im je mesto, u državni budžet, te da se otkloni flagrantna povreda slobode ugovaranja građana.

Simbolično gledano, ovo je borba između dobra i zla.

Trenutno se Vlada prenemaže oko prihvatanja advokatskih zahteva, jer im ovakvo stanje odgovara, a svakim danom su bogatiji svi koji su umešani u ovu nameštaljku. A ko bi mogao biti umešan, nego oni koji sve to tako očajnički zastupaju i brane.

Potrebno je da još maalko izdrže, da izvuku bar deo od planiranog večnog priliva enormnih para koje ovakav trenutni monopol obezbeđuje. Niko nije glup da ne vidi očigledno. Dva i dva su četiri.

Zašto svi trpimo nekakve mere Vlade, dok je svakom od 94 notara data prilika da postane multimilioner?! Ako nije tako, gde onda idu pare? Pošto znamo da samo delić ogromnih para ide u kasu Srbije, verovatno ih uzimaju oni koji održavaju ovakav status quo. Ne imenuju se sledeći notari, jer ti ne bi bili njihovi. Ovi „ jadnici“ koji su do sada zauzeli položaje su morali da dobro odreše kesu za ta mesta. Ne bih da spekulišem oko toga da li se i koliko plaćalo za to mesto, ali bih ja u startu (da imam) dao jedno 50,000€ za posao u kom ću da obrćem isto toliko hiljada evra mesečno (to je samo u proseku). Dobro, morao bih deo da dam i Šarcu koji, opet, nije sam, i on mora da da pola svom Šarcu.

Ovo je redak posao koji nisu prodali strancima, jer iz njihove perspektive predstavlja neiscrpan izvor para i kad se ode s vlasti, sve dok traje ubiranje “provizije”.

 

Last modified onWednesday, 31 December 2014 00:52
(0 votes)
Read 3811 times
Tagged under :

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.