Pametna brojila i lopovska posla

Kraduckamo

Trenutno nam se prezentuje samo jedan deo problema vezano za uvođenje tzv. pametnih brojila. Diskutuje sa na relaciji izmedju uvozničkog lobija i domačih proizvođača. Što se tog dela problema tiče, jasno je da nema nikakve logike pristajati na objašnjenja kako banka za obnovu i razvoj koja kreditira projekat, insistira na uslovima pod kojima domaći proizvođači nemaju nikakve šanse. Kao da će nam pare pokloniti a ne da ćemo ih vraćati sa sve kamatom. Pri tom, niko ne spori da i domaći proizvodi imaju potreban kvalitet. Znači, jasno je da se neko debelo ugrađjuje!

Drugi deo problema je mnogo važniji i veći. U celom svetu je povika na takva brojila jer je dokazana njihova štetnost po zdravlje.

Postoje dva osnovna zdravstvena problema sa " naprednim " " pametnim " brojilima:
1 ) Oni koriste radiofrekventno zračenje u mikrotalasnom spektru za prenos podataka o upotrebi električne energije . (glavne frekvencije koje se koriste su 900MHz ili 1800 MHz . )
2 ) " Smart metri " u upotrebi u inostranstvu su pokazali da proizvode značajne količine električne "prljavoe energije ", odnosno , visoke frekvencijei harmonika . Kako ove " prljave struje " mogu da putuju kroz instalacije u kući ili drugom objektu i zrače i do dva metra od zidova , ovo može biti značajan uzrok electrozagađenja životnog prostora ili radnog okruženja.

Mogući efekti na zdravlje od mikrotalasnih zračenja.

1 ) Moguće je povećanje rizika od raka
Svako povećanje izlaganja mikrotalasnoj radijaciji je zdravstvena briga s obzirom da je Međunarodna agencija za istraživanje raka Svetske zdravstvene organizacije ( IARC ), nedavno klasifikovala radiofrekventne radijacije ( uključujući mikrotalasne radijacije ) kao " moguće kancerogene materije " , nakon studija koje su pokazale vezu između korišćenja mobilnog telefona i tumora mozga . http://microvavenevs.com/short-takes-archive/iarc-publishes-rf-cancer-reviev

http://ehtrust.org/vp-content/uploads/2013/05/Reviev-Davis-Kesari-Pathophisiologi-proof-2013.pdf
U stvari , s obzirom da istraživanje pokazuje vezu između upotrebe mobilnih telefona i tumora mozga , mnogi zdravstveni radnici i svesni ljudi preduzimaju korake ka izbegavanju korišćenja mobilnog telefona osim u neophodnim situacijama . Proliferacija "pametnih brojila " zajednicu izlaže porastu nivoa mikrotalasa . ( Domet niske snage od 900MHz je nekoliko kilometara )

 2 ) Mogući neželjeni efekti na neurološkom razvoju dece
Pilot studija je pokazala da izloženost višim nivoima mikrotalasnog zračenja može imati negativan uticaj na razvoj nerođenog deteta . Studija je pokazala da su visoki nivoi mikrotalasne radijacije gde su majke spavale tokom trudnoće, povezane sa neurološkim problemima (uključujući poremećaje autističnog spektra ) njihove dece . Prosečna mikrotalasna izloženost tokom trudnoća majki čija su deca imala neuroloških problema – bila je 20 puta veća nego kod majki čija su se deca normalno razvijala .

http://electromagnetichealth.org/media-stories/

 Proliferacija "pametnih brojila " će verovatno dovesti do povećanja broja mobilnih repetitora telefonije  , koje dokazano je, imaju negativne efekte na zdravlje obližnjeg stanovništva . A s obzirom da će brojila biti u svakom domaćinstvu, jasno je i da će biti potrebni dodatni repetitori i da ćemo svi biti u neposrednoj blizini istih. ( U Americi mobilni operateri pružaju uslugu wireles povezivanja, a za smart metre je potreban signal koji se na mobilnim telefonima očitava kao najmanje 3 crte signala!!!)

Last modified onThursday, 25 December 2014 15:04
(0 votes)
Read 2110 times
Tagged under :

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.