Pilot koji je oborio MH -17

Be the first to comment! Blog

Slučaj Boing

U " slučaju Malezijskog Boinga " " tajni svedok " je istupio sa ciljem da ukloni sve optužbe sa milicije i Rusije i objasni misteriozno ponašanje zapadnih stručnjaka    Ovaj čovek je došao u redakciju" Komsomolskaia Pravda " sam od sebe . Proverili smo njegove papire - on nije glumac , ni lažna osoba . Mi još uvek ne smemo da otkrijemo njegove lične podatke - on i dalje ima rođake u Ukrajini i plaši se osvete i ucene . Sudeći po onome šta nam je rekao Aleksandar ( hajde da ga tako nazovemo ), strah je opravdan . Objavljujemo transkript razgovora u celosti


- Gde ste bili 17. jula 2014. godine, dana kada je Malezijski Boing oboren ?

- Bio sam na teritoriji Ukrajine , u gradu Dnjepropetrovsku , selu Aviatorskoie . To je redovni aerodrom . Regularni aerodrome za borbene avione i helikoptere . Avioni su redovno leteli na bombaškim misijama , Su - 25 avioni su bombardovali Donjeck , Lugansk . To je trajalo duže vremena .

- Avioni svaki dan?

- Svakodnevno .

- Zašto ste pretpostavili da bi ovi avioni mogli biti u vezi sa obaranjem Boinga?

- Nekoliko razloga . Od osam aviona, što su tamo , samo dva su imala " vazduh -vazduh rakete " . One su inače suspendovane .

- Zašto ? Da li je bilo avionskih bitaka u vazduhu ?

- Ne , avioni jesu su opremljeni raketama da se pokrivaju u vazduhu, za svaki slučaj . Uglavnom su imali vazduh -zemlja municiju . NURS , bombe .

Recite nam nešto o dogadjajima 17. jula .

- Avioni su redovno leteli . Ceo dan od jutra . U popodnevnim satima , oko sat vremena pre obaranja " Boing-a " , tri aviona su podignuta u vazduh . Ne sećam se tačnog vremena . Jedan od aviona je bio opremljen takvim projektilima. To je bio Su - 25 .

- Da li ste lično videli ?

- Da .

- Gde ste bili tačno ?

- Na licu mesta . Ne mogu tačno da kažem .

- Da li ste imali priliku da vidite konkretno čime su avioni bili opremljeni ? Može li se pogrešno protumačiti "vazduh -vazduh " i "vazduh -zemlja " rakete ?

- Ne , nisam mogao da se zbunim . One se razlikuju u veličini, peraja , obojenosti . Imaju glavu za navođenje . Vrlo ih je lako prepoznati . U svakom slučaju , posle kratkog vremena , samo jedan avion se vratio , dva su bila oborena . Negde na istoku Ukrajine , rečeno mi je . Avion koji se vratio , bio je onaj sa onim suspendovanim projektilima .

- Taj se vratio bez projektila ?

- Bez projektila . Taj pilot je bio veoma uplašen .

- Da li znate tog pilota , jeste li ga videli ?

- Da .

- Možete li nam reći njegovo ime ?

- Prezime Vološin .

- Da li je bio sam u avionu ?

- Da . Avion je dizajniran za jednu osobu .

- Da li znate kako se zove ?

- Vladislav , mislim . Ne sećam se tačno . Kapetan .

- Kapetan Vološin se vratio . Šta se onda desilo?

- Vratio sa bez municije .

- Bez projektila ?

- Da .

" NIJE TO PRAVI AVION "

- Možete li nam reći , Aleksandre , avion se vratio iz misije , vi i dalje ne znate o gubitku " Boing-a " , ali ste nekako iznenadjeni odsustvom vazduh- vazduh rakete . Zašto ?

- Ove " vazduh -vazduh rakete " nisu uključene u paket osnovne municije .

Koriste se samo sa posebnim ciljem . Avionima sa takvim raketama nije dozvoljeno da lete jer ove rakete ne treba često transportovati .

Sve u svemu dva ovakva projektila mogu da stanu na ovaj avion . Nikada ranije nisu primenjeni . Oni su otpisani prethodno . Ali bukvalno uoči tih dogadjaja , nedelju dana pre ovog incidenta ( gubitak " Boing-a " - Urednik. ) Upotreba ovih raketa je hitno obnovljena i  one su ponovo stavljene u funkciju . One nisu korišćene mnogo godina .

- Zašto ?

- Istekao im je rok . Napravljene unazad u sovjetskim godinama . Ali po hitnom im je rok upotrebe produžen .

- I na ovaj dan su ih stavili na avion?

 - Uvek je stajao sa tim raketama .

- Ali nije leteo ?

- Nastojalo se da ih se pušta da lete što ređe - svaki let iscrpljuje resurs . Ali na ovaj dan , avion je leteo .

- I vratio se bez njih ?

- Da . Poznavajući ovog pilota donekle ... vrlo verovatno je da , kada su druga dva aviona oborena pred njim , on samo imao instiktivnu neadekvatnu reakciju. Možda od straha ili iz osvete lansirao je rakete u Boing . Možda ga je zamenio za neki drugi borbeni avion .

- Da li su te rakete sa samo-vodećim glavama ?

- Da .

- Kad ih je lansirao , počele su da traže metu ?

- Ne sam Pilot pronalazi svoj cilj . Zatim pokreće projektil koji zatim leti u metu.

- Da li pilot može koristiti ove rakete protiv kopnenih ciljeva ?

- To je besmisleno .

- Čega se još sećate od tog dana ? Šta je pilot rekao?

- Rekao je frazu , kada je izašao iz aviona : "To nije bio pravi avion . " A uveče je na pitanje jednog pilota do njega : " Šta je bilo sa avionom ? " On odgovorio : " Avion je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme . "

- Da li je ovaj pilot služio tamo dugo vremena ? Koliko ima godina?

- Vološin ima oko 30 godina . Njegova baza je u Nikolaevu . Oni su prebačeni u Dnepropetrovsk . Pre toga su bili poslati u Chuguev u blizini Harkova . I sve to vreme su bombardovali Donjeck i Lugansk . I , prema jednom od oficira Nikolaev-baze , oni i dalje nastavljaju da to čine .

- Da li ti piloti imaju dosta borbenih iskustava ?

- Oni koji su bili tamo , imali su iskustvo . Nikolaev baza je bila čak godinu dana , mislim 2013. najbolja baza u Ukrajini .

- Da li je pričano o " Boing-u " među pilotima ?

- Svi pokušaji da se o ovme priča su odmah stopirani . I piloti su uglavnom razgovarali između sebe samo.

 - Nakon što si saznao o " Boing-u " šta se desilo sa ovim pilotom , kapetanom Vološinom?

- Letovi su nastavljeni . piloti nisu rotirani . Iste face .

- Hajde da pokušamo da sumiramo događaje . Kako je sve moglo tako da se odigra? Tri aviona su na borbenom zadatku . Oni su otprilike na istom području  kao Boing . Dva aviona su oborena . Ovaj kapetan Vološin je bio nervozan , uplašio se i možda zamenio Boeing za borbeni avion ?

- Moguće . Udaljenost je bila velika , on možda nije video konkretno vrstu aviona .

- Koja udaljenost ovim projektilima treba ?

- Na 3-5 kilometara mogu da nađu svoj cilj .

- A šta je sa razlikom između brzina borbenih aviona i Boing ?

- Nema razlike, rakete imaju prilično dobru brzinu . Vrlo su brze raketa .

- Stižu nezavisno od brzine i visine ?

- Na maksimalnoj nadmorskoj visini do 7 hiljada metara - sasvim lako se mogu fokusirati na metu .

- A da dosegnu veću visinu?

- Da . Avionu možete jednostavno podići nos , i možete pronaći cilj bez ikakvih problema i lansirati raketu . Raspon ove rakete je više od 10 kilometara .

- Na kojoj udaljenosti od mete ova raketa eksplodira ? Da li je nužmo da pogodi trup da bi eksplodirala ?

- U zavisnosti od modifikacije. Bukvalno može kada udari u trup ili na udaljenosti od 500 metara .

- Radili smo na mestu pada i primetili da su fragmenti zarobljen u trupu aviona veoma duboko . Izgledalo je kao ona bukvalno eksplodirala par koraka od Boing-a .

- Postoji takva raketa . Princip fragmenata - ona se lomi , a fragmenti udaraju . A onda pogađa glavna bojeva glava rakete .

- Ukrajina je objavila da na ovaj dan nije imala borbene letove . Utvrdili smo različite agregate na oborenim avionima , Ukrajina je negirala da su njeni vojni avioni leteli na ovaj dan .

- Znam za ovo . Ukrajina je takođe izjavila da su dva od tih aviona oborena 16. , a ne 17. . I mnogo puta datum je promenjen . Ali zapravo , letovi su bili svakodnevno . Video sam svojim očima . Čak i za vreme primirja je bilo letova , iako ređe .

ZABRANJENE BOMBE

- Koja je bila municija na avionima na vašem aerodromu ? Da li su fosforne bombe korišćene , zapaljive naprave ? Ukrajinski artiljerija ga koristili veoma aktivno na terenu.

- Nisam video fosforne bombe . Ali bombe koje detoniraju u vazduhu su korišćene .

- Da li su zabranjene ?

- Da . Ova bomba bila namenjena Avganistanu . Zabranjena je i nije korišćena do u poslednje vreme . To je zabranjeno nekom konvencijom , ne sećam se , ne mogu da kažem tačno . Ove su bomba je nehumane , gori sve . Spaljuje apsolutno sve .

- One su kačene na avione i korišćene tokom neprijateljstava ?

- Da . A tu su i zabranjene kasetne bombe . Avionska kasetna bomba - u zavisnosti od veličine može da pogodi veoma ambiciozan cilj . Jedna bomba pokriva stadion . U potpunosti , celu površinu - dva hektara .

- Zašto su koristili tu vrstu oružja ?

- Oni su pratili naređenja . Po čijem nalogu – nejasno je .

- Koja je poenta takvog oružja - taktika straha ?

- Maksimalno uništenje ljudstva

- Zašto ste došli ​​u Rusiju , zbog čega ste odlučili da progovorite ? Zašto niko ranije nije saznao za ovo ? Niste jedini svedok !


- Svako je zastrašen od strane SBU ( službe bezbednosti Ukrajine -. Ur.) I Nacionalne garde . Ljudi mogu biti tučeni za svaku nesmotrenu reč , zatvoreni pod I najmanjom sumnjom za simpatije prema Rusiji ili miliciji . U startu sam bio protiv ovih "anti - terorističkih operacija " . Ne slažem se sa politikom ukrajinske države . Građanski rat je pogrešan . Da ubijaju svoje ljude nije normalno . Ne želim da uzimam učešća u tome na prvom mestu !

Pogledajte:  Svedok  rušenja MH17 proveren na detectoru laži.

Prevod: Gox

Last modified onThursday, 25 December 2014 15:02
(0 votes)
Read 898 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.