Plaćeni dušebrižnici

Oduzimanje dece?

Bio sam šokiran kada sam pre desetak godina, od prijatelja iz Kanade, čuo priču da je tamo uveden nekakav zakon gde rodjeno dete može da te strpa u zatvor - ako mu tako dodje. Naime, oni su još tada otkrili rupu na saksiji uvodeći zakone koji su štitili decu od batina. OK, ko je lud da batina dete?! Radi se o tome da su se uz batine provukle i čuške, pa i dečije pakosti da nabedjuju roditelje za nešto što se i nije dogodilo. Zamislite sad, u Kanadi, kad neko pozove 911 (ili koji je već broj kod njih), dolaze na lice mesta svi - znači: policija, vatrogasci, hitna pomoć.. Cela ulica izlazi da vidi šta se desava.. Tako i kad te dete prijavi u trenutku kad si ga, na primer, terao da spremi svoju sobu ili opere zube,  pa mu se to nije svidelo, može da te prijavi i doda malo koju o batinama... i tu je kraj i tvom životu i porodici i radnom mestu... i braku. Žigosan si na pravdi Boga. Mislim da se to u Kanadi neslavno završilo, ali smo, zato, sad mi na redu. Nekome je u interesu da se nastavi sa urušavanjem porodice kao stuba društva i roditelja kao autoriteta deci. Opšti je trend napada na sve tradicionalne vrednosti.

Ne znači da će roditelj da poseže za silom ako ona postoji kao opcija za odvraćanje dece od histeričnih napada i u krajnjoj nuždi.

Ja mogu da se s ponosom pohvalim da na svoje dete nisam morao da primenjujem bilo kakve mere te vrste, ali je tako bilo zato što smo to izgradili zajedno u porodici a ne zato što nas je odvraćao zakon pa smo se uzdrzavali u strahu od istog. Osećam da, ako se usvoji, taj zakon će se ZLOUPOTREBLJAVATI i SPROVODITI  jer su za njega zaiteresovani plaćenici, za razliku od stotine drugih zakona koji postoje ali kao da ih nema.

Trenutno diplomirani dušebrižnici sprovode hajku na bilo koga ko se usudi da pokaže malo zdravog razuma i spreči još jednu u nizu novotarija koje se u Srbiji uvode po ugledu na dekadentni zapad.

Šta će biti sa decom koju će socijalni radnici oduzimati prokazanim roditeljima, a to će se upravo dešavati?! Deca će imati na raspolaganju nešto poput smrtonosnog oružja kojim će moći da kažnjavaju roditelje kad im nisu po volji. To što su, kao nezreli, dobili veća prava od roditelja samo će da poveća promet kod socijalnih radnika. Čast ovoj zahtevnoj i nimalo lakoj profesiji, ali ja mislim na one socijalne radnike koji će mimo plate imati dodatne stimulanse, odnosno - pristati na njih. Mislim na vladine i nevladine organizacije na čijem sajtu piše USAID. A znate iz američkih filmova kako surovo otimaju decu od roditelja iz čistog mira. Mislite - to su filmovi? Pa, pogledajte malo po Internetu. (Ukucajte npr.  When the State Takes Kids Away From Parents)

Mnoge stvari koje se spremaju u EU kuhinjama ( glavni kuvari sede u Americi) su jednostavno neprimerene čak i za sve zemlje Unije a kamoli za kulturu kao što je naša. Jedna stvar se prenebegava, a to su tradicionalne vrednosti koje pokušavaju da izbrišu. Ne govorim da nam je tabanje dece u tradiciji, ali smo, bar do skoro -  poštovali roditelje.

Mislim da se ovim otvara Pandorina kutija.

Da vam kažem, kad nečije dete bude zapretilo da će izmisliti i prijaviti svoje roditelje ako ne bude po njegovom,  mislim da će tek tada batina sigurno raditi. Mislim da će se tada stvoriti talas agresije. Roditelji svoju decu sigurno više vole nego država za koju sigurno znamo da nikoga i ništa ne voli osim svojih fotelja.

Nismo mi država u ovoj Srbiji. Ta država bi trebalo da se zapita zasto na svojoj strani ima samo učlanjene gradjane. I svi ti članovi nose ne deo odgovornosti, jer bi onda po malo palo na svaku njihovu glavu, već odgovornost u celosti. Mogu sutra da se brane jedino time da priznaju svoju glupost, ali im to neće umiriti savest, niti će šteta nanesena u ovom periodu moći da se nadoknadi.

Da, igra reči - nije ni država Srbija u ovoj zemlji - Srbija. Ovde je ona samo ispostava neke tudje drzave. Zdravorazumski gledano - moraš biti zaista nesigurna u sebe ličnost pa da desetke sa pravnog fakulteta koristiš za doktorat na temu amaterskog pozorišta sa akcentom na melodramu. To je ono što mi stalno dobijamo kada biramo.

I, posebno me zanima par stvari - ne znam da li su ružni i antipatični ljudi zastićeni kao beli medvedi i da li je to ključ po kom se učlanjuju u nekakve organizacije i da li tek po tim kriterijumima uspevaju da dobiju strane pare za svoje subverzivne aktivnosti i ne znam zasto se zovu "nevladine" kad ih vlada štiti kao da svi mi ostali nismo njeni. Da li je moguće da bi nam trebala svima zajedno (bez Vlade) jedna nevladina organizacija?!

Obavezno pogledajte: http://pomozblog.wd.in.rs/index.php/home/blog/item/359-interviju-irina-bergseth

Last modified onThursday, 25 December 2014 15:07
(0 votes)
Read 1901 times

More in this category:

Para u Srbiji nema! »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.